Desert biscuiti cu smantana fermentata

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Iun 2020 | 4145 vizualizari

 

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie smantana, dar nu mai stiu exact reteta si tot incerc diverse retete doar, doar o sa gasesc gustul ala delicios. Am incercat aceasta reteta cu smantana fermentata, au iesit gustosi, dar nu e ceea ce cautam...deci cautarile continua...:D. Am facut portie dubla, dar am sa scriu reteta pentru o portie.

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 120 g unt cu 82% grasime - untul sa fie moale, la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 g smantana fermentata 15% grasime
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar tos pentru presarat pe suprafata biscuitilor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu smantana fermentata:

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt.

Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 60 min.

Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 8 mm ( prima foaie am intins-o cam subtirica, trebuie un pic mai grosuta ), se presara zahar pe suprafata aluatului, trecem cu sucitorul peste zahar sa intre putin in aluat, apoi taiem cu un cutit biscuitii, cat vrem noi de lati si lungi.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C si bagam tava cu biscuiti in cuptor, pentru cca 12-15 min. Sunt foarte gustosi si pufosi, merg foarte bine cu o cafeluta, un ceai sau savurati asa simpli cum sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu smantana fermentata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

09.06.2020, 21:04

Sunt grozavi! Eu am vrut sa ii fac in forma ce se ataseaza la masina de tocat, dar nu s-a potrivit forma nici la masina electrica, nici la cea manuala!

dantes 1

10.06.2020, 18:53

Buni!

mirela0911 1

12.06.2020, 21:54

Ce buni sunt langa o cafeluta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi