Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2018 | 1984 vizualizari

 

Astazi o brioşa lejera fara unt sau grasime, numai cu branza proaspata de vaci.
Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie.html

 

INGREDIENTE

  • 770 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata de 11 g.
  • 120 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1 lingurita mica de aroma de vanilie
  • Pentru dorat : 1 galbenus si 1 lingura de lapte
  • zahar perlat
  • 1 lingura de miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt):

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 ora.

Am impartit aluatul in 2 si am, congelat jumatate.

Filmati aluatul ramas si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.

Impartiti-l in 10 bile de marimea unei mandarine si-n 10 bile mici.

Puneti bilele mari pe o placa acoperita cu foaie de copt lasand spatiu intre ele.

Puneti deasupra bilele mici.

 Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca  1 -2 ore.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Bateti galbenusul cu laptele si ungeti briosele.

Decorati cu zahar perlat.

Dati la cuptor timp de 20 de minute.

Calde scoase din cuptor le-am uns cu miere.

(inccalziti 1 lingura de miere cu o lingura de apa si amestecati)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mango si mousse de piersici