Desert briose de Julia Child

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Mai 2020 | 3617 vizualizari

 

Mereu cumparam din magazin aceste briose super bune si pufoase si acum m-am gandit ca as vrea sa le incerc si eu...sunt superrr bune si usor de facut. 
Un aluat pe baza de oua si unt si foarte putin lapte, coapte in tava de briose, iar coacerea lor dureaza mai putin de 30 minute...simplu, doar ca avem de asteptat pana creste aluatul in volum! :D
"Aluaturi de casa"
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 85 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata sau 20g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 360 g faina (180 g + 180 g)
  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie dupa gust
  • optional: coaja de la portocala/lamaie
  • 1 praf de sare
  • 170 g unt moale la temperatura camerei
  • In plus: 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de Julia Child:

 Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute.

     Dupa ce maiaua a crescut, punem restul ingredientelor, ouale, sarea, zaharul, aromele preferate si faina, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Acum incorporam untul moale, putin cate putin si framantam mereu pana terminam tot gramajul de la unt.
    Daca aluatul este mai moale, mai puteti adauga putina faina, eu am mai pus, depinde de faina pe care o folosim!

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

   Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 12 bucati egale si formam briosele (ne folosim de putin ulei).
Pregatim o tava de briose pe care le ungem cu ulei si le asezam acolo, iar ca si model rupem o parte din aluat si o asezam peste partea mai mare...foto).
   Mai lasam 20 minute la crescut, apoi le ungem cu galbenusul de ou si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute sau pana sunt frumos rumenite!

Sunt minunateee!

Merita asteptarea de a le pregati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru