Desert bucte cu gem

de Criss in Dulciuri, 2 Dec 2017 | 21775 vizualizari

 

Buctele cu gem sunt de fapt niste gogosi umplute cu gem si coapte in cuptor. Aluatul e asemenea celui de cozonac, ba chiar va garantez ca din acest aluat veti avea un cozonac pufos, aromat, perfect, pe care il puteti umple cu nuca, mac, nutella sau ce va place. Aluatul meu e facut la masina de paine si de fiecare data va spun ca iubesc masina aceasta de paine, pentru ca intr-adevar isi face treaba in locul meu. Singura conditie pentru a obtine aluatul perfect este sa introduceti in ordinea corecta ingredientele in cuva masinii de paine. De restul se ocupa ea. :)
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 550 g faina 000 
  • 110 g zahar 
  • 1 ou + 1 galbenus 
  • 50 g unt topit 
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura iaurt gras 10% grasime 
  • 200 ml lapte caldut 
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker 
  • coaja rasa de la o lamaie 
  • 1 plic drojdie uscata Dr.Oetker 
  • 1 borcan dulceata/gem, ce preferati 
  • 1 galbenus de ou 
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu gem:

In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, (la masina mea Moulinex, este programul 8, de 1 ora si 30 minute). In timpul framantarii, e bine sa deschideti capacul masinii si sa vedeti daca nu cumva aluatul e prea lipicios si moale. In acest caz, se mai adauga putina faina. La finalul programului, veti avea un aluat fin si matasos, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. 

Aluatul se imparte in 12 bile cat de cat egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se adauga cate o lingura de gem/dulceata (de visine am pus eu), se unesc marginile si se pun buctele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa la dospit 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ous si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 45 minute.

Se pudreaza cu zahar.  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 12:17

In plan!

SassuViorica 1

28.02.2019, 11:59

Felicitari pentru reteta! am incercat-o, e minunata!

Criss 1

01.03.2019, 09:36

Multumesc! Ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu budinca