Desert chec cu banane, nuci si fructe uscate

de katty in Dulciuri, 20 Noi 2021 | 2793 vizualizari

 

Aveam niste banane cam bine coapte asa ca le-am transformat intr-un delicios chec .

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari sau 3 medii bine coapte
  • 100 ml ulei de seminte de struguri
  • 75 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 100 gr faina alba de grau
  • 100 gr faina integrala de grau
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • scortisoara macinata
  • 1 lingura pudra de roscove
  • un plic zahar vanilat de bourbon
  • o mana de samburi de nuci
  • 70 gr amestec de fructe uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane, nuci si fructe uscate:

Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi mareste volumul. Adaugam uleiul, scortisoara, zaharul vanilat si le incorporam. Adaugam faina alba si cea integrala, praful de copt si bicarbonatul si amestecam usor. Adaugam fructele uscate si samburii de nuca rupti in bucati.

Turnam compozitia intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt.

 Dam forma la cuptorul preincalzit  pentru 45 de minute sau pana trece proba scobitorii

Scoatem checul cand este gata si il lasam sa se raceasca pe un gratar inainte de a-l portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane, nuci si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu gutui, nuci şi migdale - La mulţi ani, bucătăraşi!