Desert chec cu nuca si cacao

de IonGaftoneanu in Prajituri, 4 Dec 2018 | 4757 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 6 oua
  • 250 g margarina sau unt
  • 250 g zahar farin
  • 200 g nuca maruntita
  • 4 linguri cacao
  • Zahar vanilat
  • 10 g coaja lamiie
  • 2 g bicarbonat
  • 2 ml otet
  • 3 g sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuca si cacao:

Margarina se bate cu 100 g zahar farin pana se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea unei creme.

Separat albusurile se bat spuma, se adauga cca. 75 g zahar, continuindu-se baterea pana se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat si nuca maruntita, cacao si faina pana la o perfecta omogenizare.

Compozitia obtinuta se toarna in forme de chec unse cu margarina (ulei ) tapetate cu hartie alba sau faina care se introduc in cuptor si se coc la o temperatura moderata.

Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin!

TIPS-URI

1

Faina pastrata pana la folosire la rece, trebuie tinuta o vreme la cald si dupa aia o folosim!

2

Peste albusuri se va presara putin zahar pudra sau citeva picaturi de zeama de lamaie pentru a se bate mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine