Prajitura cu mere

de alilianaa in Prajituri, 7 Ian 2013 | 2263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • arome
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 1kg si jumatate de mere
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri de gris
  • o cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele  se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris. 

Cat merele stau la racit, ne ocupam pandispan. Albusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar puse pe rand pana bezeua sta teapana. Peste acestea se adauga galbenusurile frecate cu foarte putina sare. Adaugam aromele( zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa etc), praful de copt si  faina. La momentul adaugarii fainii am scos telurile de la mixer si am amestecat cu lingura faina pusa lingura cu lingura.

Am tapetat o tava cu unt, am pus jumatate din compozitie la copt. Cand s-a copt  pe 1/2  am adaugat merele peste care am turnat ultima jumatate de compozitie. . Am lasat la copt cam 15-20 minute la foc mare. Testul scobitorii sau ochiul gospodinei este cea mai buna verificare.

La final, dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar vanilat. 

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere 196917
retete culinare - Prajitura cu mere 196918
retete culinare - Prajitura cu mere 196919

COMENTARII (23)

merisor 1

08.01.2013, 08:41

Buna praji ai facut!

alilianaa 1

08.01.2013, 08:42

Sar'mana. Dupa pricepere

MIUTA 1

10.01.2013, 22:15

Foarte buna prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S