Victoria Sponge

de Anamaria Cook in Prajituri, 13 Mai 2013 | 1825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 225 g zahar tos
  • 225 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 225 g margarina sau unt
  • gem de zmeura
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Victoria Sponge:

Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina si zaharul tos. Mixati pana ce obtineti o compozitie omogena insa aveti grija sa nu mixati prea mult, opriti-va imediat ce toate ingredientele s-au omogenizat.

Luati doua forme de prajitura cu baza detasabila (20 cm) taiati doua cercuri de hartie de copt si acoperiti baza formei. Impartiti aluatul de prajitura in doua parti egale si turnati in formele de prajitura.

Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Cuptorul meu este cam temperamental asa ca a trebuit sa le coc mai mult de 25 de minute. Cand sunt gata scoateti formele din cuptor si lasati deoparte cam 10 minute sa se racoreasca apoi scoateti blaturile pe un gratar si puneti deoparte pana ce s-au racit complet. Indepartati hartia de copt.
Cand blaturile s-au racit asezati unul din blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hartia de copt in sus apoi adaugati gemul de zmeura.
Intindeti frisca peste gemul de zmeura.
Asezati cel de-al doilea blat deasupra presarati cu zahar pudra si gata de servit.
POFTA BUNA!!!  

 

RETETA IN IMAGINI

Victoria Sponge-0
Victoria Sponge-1
Victoria Sponge-2
Victoria Sponge-3
Victoria Sponge-4
Victoria Sponge-5

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

13.05.2013, 20:40

O feliuta pentru mine

Alina26

Alina26 1

13.05.2013, 20:56

si pentru mine o feliuta....imi place!!!!!

Anamaria Cook

Anamaria Cook 1

13.05.2013, 23:57

Am cate o felie pentru toti pentru toate cuvintele frumoase!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!