Prajitura cu zmeura si frisca

de Julie in Prajituri, 28 Apr 2011 | 11480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  •  5 linguri ulei,
  • esenta de vanilie.
  • Stratul 1:  
  • 1 plic cu praf de budinca,
  • 500 ml lapte,
  • 100 g ciocolata alba.
  • Stratul 2:
  •  300 g zmeura,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 plic gelatina.
  • Stratul 3:  
  • 300 g frisca lichida.
  • Decor:    
  • 50 g  fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca.

Stratul 1:

Budinca se amesteca cu zaharul si laptele; se pun la fiert amestecand continuu pana se ingroasa; se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la topirea acesteia. Budinca se toarna imediat peste blat.

Stratul 2:

Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se adauga zmeura (proaspata sau congelata) si se lasa sa fiarba cateva clocote. In piureul obtinut se adauga gelatina, inmuiata in apa si topita pe baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de budinca. Dupa ce totul se raceste bine, se intinde si stratul 3 din frisca batuta. Se decoreaza cu fulgi de migdale maruntiti. Se taie in cuburi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu zmeura si frisca 101239
retete culinare - Prajitura cu zmeura si frisca 101240
retete culinare - Prajitura cu zmeura si frisca 101241
retete culinare - Prajitura cu zmeura si frisca 101242
retete culinare - Prajitura cu zmeura si frisca 101243
retete culinare - Prajitura cu zmeura si frisca 101244

COMENTARII (23)

adry88 1

14.05.2011, 17:50

arata foarte bn

babi5 1

17.12.2013, 19:25

ALIGIULIA 1

17.12.2013, 22:32

scuza-ma dar in budinca de vanilie daca pui ciocolata la topit devine roza?sau ai pus colorant

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D