Desert ciocolata de casa cu mure si caju

de oanapl in Prajituri, 28 Iul 2017 | 4069 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă de ciocolată de casă!

 

INGREDIENTE

  • pentru stratul cu cacao:
  • 90 ml apă
  • 170 g zahăr
  • 240 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 120 g unt
  • esență de rom
  • 50 g caju
  • pentru stratul cu mure:
  • 100 ml suc de mure
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 260 g lapte praf
  • 50 g caju
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu mure si caju:

Prăjești caju-ul în cuptorul încins, pentru 5-10 minute.

 Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu), mai lași pe foc 6-7 minute, până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat, cerni cacaua și laptele praf. Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din caju-ul rupt bucățele și omogenizezi compoziția.
Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata, apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de mure, ne trebuie aproximativ 300 g mure. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să fiarbă, le lași 10 minute pe foc, apoi le pui într-o sită la strecurat (și le pasezi cu o furculiță) pentru a obține cât mai mult suc.
Măsori 100 ml de suc de mure și îl pui pe foc împreună cu cele 150 de grame de zahăr. Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.
Separat, cerni laptele praf, apoi pui peste el siropul de mure și amesteci bine. Adaugi caju-ul și omogenizezi. Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece, se feliază perfect. Tai batoane de ciocolată și le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu mure si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Coconut Dream