Desert clafoutis cu visine

de mirela0911 in Prajituri, 20 Iun 2018 | 4083 vizualizari

 

Am primit cateva kg bune de visine si pe langa gem, compot .... nu putea lipsi bineinteles nici prajitura! Am optat pentru un clafoutis, care pe langa faptul ca se prepara foarte repede, pastrat apoi la rece este delicioasa si racoroasa pe caldura aceasta!
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 180 g faina
  • 500 g visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu visine:

Mai intai se spala visinele, se indeparteaza samburii cu ajutorul aparatului pentru a ramane cat mai intregi visinele si se pun sa se scurga.

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie mai cremoasa. Se adauga uleiul, apoi laptele. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza.

Se unge o tava de tarta cu unt. Se asaza visinele pe fundul tavii, una langa alta. Se toarna compozitia peste visine pe toata suprafata. Daca se mai deplaseaza visinele se rearanjeaza ulterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 40-45 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Se serveste rece! Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu orice alte fructe preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni