Desert cornulete fragede cu nuca

de Rahela Velicu in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 4722 vizualizari

 

Astea sunt cele mai fragede si bune cornulete, fetita mea le adora. "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 50 g untura
  • 230 g faina
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 150 g nuca
  • coaja de portocala
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu nuca:

Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.

 Adaugam galbenusul si incorporam.

Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute.

Formam bastoanse pe care le punem pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 14-15 minute maxim.

Imediat ce le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra din abundenta. 

TIPS-URI

1

Sunt atat de fragede incat se topesc in gura.

2

Daca nu aveti untura, inlocuiti-o cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede