Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2024 | 1978 vizualizari

 

Tot incerc sa ignor semnalele de peste 30 de ani, dar degeaba, am ajuns la concluzia ca am un gravid langa mine, mereu are cate-o pofta. Bate asa apropuri, eu ma fac ca nu aud, ca sunt in plin chef de goblenit, dar pana la urma cedez. Am facut cornulete, dar i-am dat si lui de treaba, ca asa-i in democratie se impart treburile, asa ca i-am spart nucile si i-am dat sa le curetete, cu rabdarea de curatat nuci inca n-am ajuns la un consens.Sa nu mai lungesc vorba si sa scriu ce am prestat. Am pus osanza topita si apoi racita , lasata sa se solidifice, untura am folosit-o sa pun afumatura si carnatii la borcan...
Pentru Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca avem nevoie de urmatoarele ingrediente: osanza, faina, nuca, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca
  • 150 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca ca sa se solidifice, osanza pt. aluaturi e alta mancare de peste)
  • 300 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 60 g zahar pudra
  • 2 g praf de copt ( un varf de cutit cu praf de copt, daca nu aveti cantar)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Zahar pudra pentru tavalit
  • Dulceata de zmeura ( am facut si cateva in forma de fursec)
Portii: 67
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca:

Iata cum se prepara Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca

Intr-un castron am pus osanza, la temperatura camerei sa fie moale, am adaugat zaharul vanilat, zaharul tos, praful de copt si nuca macinata, am amestecat ca sa incorporez ingredientele, apoi am adaugat faina si am inceput sa framant, am obtinut un aluat sfaramicios, l-am rasturnat pe blatul de lucru si am continuat framantarea pana am obtinut un aluat ferm. Aluatul l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat la rece in frigider pentru cca 30 min, eu l-am tinut mai mult de 1 ora, ca aveam de terminat o portiune de goblen......

Am scos aluatul de la frigider, l-am impartit in bucati mai mici si am inceput sa formez cu mana mici potcoave ( e bine ca restul de aluat sa stea la rece, sa nu se incalzeasca de la caldura din bucatarie ). Am umplut tava de la aragaz cu potcoave, 48 la numar. Pentru ca ma plictisisem sa tot '' crosestez'' potcoave, din restul de aluat am format niste bilute, le-am presat la mijloc formand o adancitura si am pus cate-o zmeura din dulceata. Am preincalzit cuptorul la 170-180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 12-14 min, cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca, sa ramana albe. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la odihna cca 5-6 min, apoi le-am tavalit prin zahar tos. Tu trebuie agresate, se tavalesc usor ca-s sensibile si sfaramicioase dar delicioase. Fursecurile cu zmeura nu le-am mai tavalit prin zahar, erau suficient de dulci de la dulceata.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta de Cornulete cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete-potcoava cu osanza si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ksenya 1

23.01.2024, 14:44

bune tare

Panacris 1

25.01.2024, 15:31

Cele mai bune cornulețe! P.S. la noi treaba cu nucile e taman invers! )

oanapl 1

05.02.2024, 18:11

De când spun că le fac și eu. Încă n-au ajuns pe lista scurtă.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean