Desert cornulete cu gem

de madi_marin in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 263 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt gras
  • 100 ml iaurt
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • 300 g făină
  • 3 g praf de copt
  • gem
  • zahăr pudră vanilat
  • extra făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu gem:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.


Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura.


Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.


Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm.


De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe).


Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.


Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie.


Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte.


Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laura_n 1

24.05.2020, 19:11

Miam-miam!

Adi 1

24.05.2020, 19:53

Bune!

katty 1

24.05.2020, 21:30

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii