Tarta cu fructe, budinca si frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Iul 2016 | 771 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua de casa
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri de zahar tos
  • 1/4 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare

Budinca:

  • 1 plic budinca cu gust de frisca
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 ml lapte

Fructe:

  • 2 piersici coapte
  • 3 prune mari,zemoase
  • 3 caise coapte
  • o mana de zmeura proaspata

Gelatina:

  • 2 plicuri gelatina alimentara pentru tarte
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar brun

Decor:

  • 200 gr.frisca vegetala Hulala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe, budinca si frisca:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina.


Batem intai albusurile spuma cu praful de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.


Adaugam apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri usor in compozitie.


Turmam amestecul in forma de tarta si dam la copt cca 20 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.


Cand blatul trece testul cu scobitoarea il scoatem din cuptor si il rasturnam fierbinte pe un platou.


Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic, apoi o turnam fierbinte peste blatul copt si usor racit.


Fructele spalate se taie felii uniforme, apoi decoram dupa inspiratie tarta, asezand fructele peste budinca fierbinte.


Preparam gelatina, de asemenea, respectand instructiunile de pe ambalaj.


O turnam uniform peste fructele de pe tarta.


Lasam la racit complet, apoi batem frisca si imbracam de jur imprejur tarta in frisca.Dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe, budinca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

roxana_simona 1

10.07.2016, 21:18

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:09

foarte buna si delicioasa!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:19

Super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine