Desert cozonac Coronita cu zmeura

de Rahela Velicu in Dulciuri, 25 Dec 2019 | 3028 vizualizari

 

Un cozonac pufos si delicios!
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • 110 g margarina Unirea
  • 150 g zahar
  • 40 g drojdie
  • 1 kg faina
  • 200 g zmeura congelata + 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Coronita cu zmeura:

 Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina.

Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros timp de 1 ora.

Impartim aluatul in 2 parti egale pentru 2 coronite.

Intindem o foaie de aluat cat mai subtire pe hartia de copt si adaugam 100-150 g de zmeura congelata sfaramitata. Presaram zahar peste zmeura.

Rulam foaia intinsa ca pe rulada, apoi taiem pe jumatate rulada,dar lasam aproximativ 1 cm la capat netaiata. Impletim cele doua parti rezultate si unim capetele intr- un cerc.

Punem cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand este copt suficient.

Imediat ce scoatem coronita din cuptor, o pudram cu zahar pudra. Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Puteti adauga diverse arome umpluturii de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Coronita cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci pufosi