Desert cu jeleu si ciocolata

de cec in Prajituri, 4 Iun 2011 | 1243 vizualizari

 

Reteta asta e inspiratie de moment, am gresit un pic la ea dar a fost apreciata si s-a mancat imediat (inca se mai cerea). Pt ca nu eram sigura de ce va iesii am facut doar cateva mai mult de proba, dar e ff probabil sa mai refac aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pt inceput am facut o foaie de blat subtire din
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • sare
  • Am trecut la jeleu pt care am folosit
  • 100ml sirop de visine
  • 1 plic tort jelle rosu    
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu jeleu si ciocolata:

am mixat ouale spuma cu sarea, am adaugat zaharul si am continuat cu mixarea,  apoi am adaugat faina si am pus in tava

inainte de a se coace bine am scos am decupat niste stele si apoi am continat coacerea pana s-au rumenit (mie mi-a iesit un pic mai uscat fiindca am pus mai putin zahar, dar au fost apreciate si asa); cred ca le voi incerca si cu reteta de piscoturi, cred ca va fi mult mai bine

am amestecat siropul cu praful de jelle, am pus pe fos si am amestecat pana a dat in clocot si a inceput sa se ingroase

am luat fiecare stea si am pus din acest jeleu cu lingurita

si apoi peste acest jeleu am pus ciocolata topita (ne-avand ciocolata simpla am topit ciocolata cu alune maruntite) ajutandu-ma de o pensula si le-am asezat pe o farfurioara

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108779
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108780
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108781
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108782
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108783
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108784
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108785
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108786
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108787
retete culinare - Desert cu jeleu si ciocolata 108789

COMENTARII (10)

Lau 1

04.06.2011, 23:18

ce frumoase sunt

mamaieelena 1

05.06.2011, 23:48

cec 1

21.07.2011, 09:40

va multumesc pt aprecieri, au fost bune ca se mai cerea si dupa ce le-au terminat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55