Desert ecler

de trifadalia in Dulciuri, 9 Mar 2021 | 1914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coji
  • 375 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 6 oua intregi
  • sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • Ingrediente crema:
  • 5 buc oua
  • 625 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
Portii: 70
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ecler:

Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul oparit de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga si bicarbonatul stins cu otet, apoi ouale puse unul cate unul sa se omogenizele foarte bine amestecand cu mixerul la viteza mare. Dupa ce ouale se incorporeaza se ia un pos se pune compozitia si se formeaza cojile de la eclere de marimea unei nuci, ele crescand la copt.  Se coc pentru 10-15 minute la 180 grade celsius. Va iesi un aluat care in interior va ramane gol numai gata de umplut cu urmatoarea crema:

  Galbenusurile de adauga separat intr-o oala impreuna cu faina si zaharul ( 4 linguri din cantitatea de 8 linguri), turnand lapte si amestecand pentru a se obtine o crema care se pune sa fiarba. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate albusurile de la cele 5 oua pana ce devine o spuma densa si tare apoi se adauga si zaharul si se mai mixeaza sa se topeasca.  Cand crema de galbenusuri este aproape rece se ia cate putin din albusul spuna si se pune peste galbenusuri amestecand cu o spatula de silicon de sus in jos pentru a nu iesi aerul din albusurile spuma. Cu crema respectiva si cu un pos se umple apoi eclerele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

12.03.2021, 20:30

Ce mult imi plac eclerele!

trifadalia 1

12.03.2021, 21:47

Rocsi s- au evaporat repede de pe platou. Ne- au placut si noua.

oanapl 1

13.03.2021, 14:07

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor