Desert fluturasi si inimioare cu gem

de oanapl in Prajituri, 16 Mai 2017 | 2756 vizualizari

 

reteta pentru picnic
Va invit sa incercati o reteta pe care am pregatit-o cu ceva timp in urma si care cred ca le va placea atat celor mici cat si celor mari.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zahar
  •  sare
  • 11 g drojdie uscata sau 42 g de drojdie proaspata
  • 400 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 borcan 800 g gem de prune
  • 20 g zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fluturasi si inimioare cu gem:

Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt.

Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul nu va creste bine.

Dupa asta, mai framanti putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare. Apoi il pui inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida, pune bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.

Acoperi cu capac sau prosop si lasi asa 30 minute. Framanti aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasi sa se odihneasca 10 minute. 

Dupa ce l-ai framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il tai in 16 bucatele mici, pe care le formezi bile. Le lasi 10 minute la odihnit, apoi le intinzi cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.

Ungi fiecare cerc de aluat cu gem de prune, rulezi aluatul, indoi ruloul cu marginile in mijloc. Tai pe lungime, lasand cam 1 cm pana la margine - vedeti poza, apoi desfaci pe lateral, marginile ruloului taiat, rezultand inima.

Pentru a face un fluture, repeti pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoi simplu ruloul - aduci ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza. Intorci si tai ruloul pe mijloc din ambele parti - lasand un cm pe mijloc netaiat. Desfaci marginile incet si ai obtinut un "Fluture".

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C si lasi 25-30 minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fluturasi si inimioare cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

anca_rm 1

17.05.2017, 15:55

Dragalase inimioare si fluturasi ai facut , perfecti pentru a fi luati la picnic

Rahela Velicu 1

18.05.2017, 08:31

Ancutsa 1

19.05.2017, 10:43

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde