Desert in cupa

de Bianca20 in Prajituri, 25 Iul 2013 | 1262 vizualizari

 

INGREDIENTE

Piscoturi:

  • 6 galbenusuri:
  • 6 linguri zagar;
  • 130 g. faina;
  • 6 albusuri;
  • 2 linguri zeama de lamaie;

Sirop:

  • 200 ml. lapte;
  • 5 frunze de menta;

Crema:

  • 300 g. smantana;
  • 1 lingura cacao;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 2 pliculete de gelatina;
  • 6 linguri de lapte
  • 100 ml. lapte;
  • 60 g. ciocolata cu lapte;
  • 1 lingurita margarina;

Decor:

  • 5 patratele de ciocolata;
  • 6 visine;
  • 6 cirese amare;
  • 3 linguri de visinata.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert in cupa:

Piscoturi: Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se albesc.Se adauga faina fara a amesteca.Se mixeaza albusurile cu restul de zahar si zeama de lamaie si se adauga treptat peste galbenusuri, amestecandu-se cu grija.Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 8-10 minute la 170 grade celsius.Pentru siropul de menta trebuie doar sa punem frunzele de menta impreuna cu laptele(200 ml.) la fier.

Crema: Smantana se mixeaza cu zaharul pana devine o crema, moment in care se adauga si cacaoa.Se pune gelatina la inmuiat cu 6 linguri de lapte.Ciocolata se topeste impreuna cu lingurita de margarina si cu 100 ml. lapte.Se lasa la racit dupa care se adauga in crema rezultata mai sus.Gelatina se pune pe baie de aburi pana cand devine lichida si se adauga si ea in crema.

Asamblare: Se iau doua piscoturi si se inmoaie in siropul racit.Se aseaza in cupe si se adauga crema.Se rupe un alt piscot in bucatele mici, se trece  prin sirop si se amesteca cu crema din cupa.Se continua astfel pana la epuizarea ingredientelor.Se da la frigider timp de jumatete de ora.

  Cand se scot, se decoreaza cu jumatate de lingurita de visinata,  5 patratele de ciocolata rasa, visine si cirese amare.

 

COMENTARII (4)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.07.2013, 20:35

bine ai venit!arata super

andreea1050

andreea1050 1

25.07.2013, 21:33

E delicios!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.07.2013, 22:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24