Desert inghetata de cirese amare

de katty in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr cirese amare
  • 150 gr zahar
  • 2-3 linguri vin rosu aromat
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 ml smantana de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cirese amare:

Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10 minute, pana fructele se inmoaie usor. Hidratam gelatina in 2-3 linguri apa, stingem focul, apoi adaugam 2-3 linguri zeama de cirese peste gelatina. Amestecam si turnam gelatina in cratita cu cirese. Punem cratita cu baza in apa rece pana se raceste bine. Oprim 1/4 din cirese pentru decor, iar restul le mixam.
Batem frisca spuma si incorporam ciresele mixate. Turnam amestecul intr-o forma cu capac si il dam la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Servim inghetata cu sosul de cirese oprit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Milch schnitte sau "felii cu lapte"