Desert inghetata de zmeura si vanilie

de laura_n in Dulciuri, 10 Iul 2017 | 4931 vizualizari

 

Cred ca dintre fructele minunate ale naturii, zmeura este de departe, unul dintre cele mai parfumate si mai placute papilelor gustative.
Am gasit zmeura de gradina, din cea marunta si extrem de parfumata. Era momentul, vara fiind, sa pregatesc si o inghetata de casa.
Piticii mei au fost tare incantati, mai ales ca pentru ei, am pus inghetata in forme individuale, perfecte pentru manutele lor.
Spun cu mana pe inima ca a iesit o inghetata pe cinste.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat cremos (îndulcit)
  • 400 gr smantană 30%
  • 300 gr zmeură proaspătă (de grădină, foarte parfumată)
  • 2-3 lg zahăr
  • 100 gr mascarpone
  • 1 păstaie vanilie
  • 2-3 lg suc de sfeclă (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de zmeura si vanilie:

Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma.

Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider.
A doua zi, se scoate, se pasează cu un blender și se strecoară sosul obținut printr-o sită. Se lasa deoparte.
Se pune într-un castron smântâna. Se mixează bine până devine fermă și pufoasă. Se adaugă laptele condensat, lingură cu lingură. Nu se adaugă tot odată. Se încorporează ușor în frișcă.
Păstaia de vanilie se despica pe lung, se scot semințele cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Semințele se adaugă peste frișcă și se amestecă ușor să se distribuie uniform. Se adaugă 1-2 lg de mascarpone și se omogenizează.
Jumătate din compoziția obținută se amestecă cu sosul de zmeură rezultat. Se adaugă câteva linguri de suc de sfeclă pentru un plus de culoare. Aceasta nu se va resimți în gustul înghețatei. Pentru un plus de aromă și aspect, se adaugă și câteva bobițe de zmeură proaspătă.
Se pregătește o formă în care se toarnă ambele compoziții, alternându-se după bunul plac. Se decorează cu bobițe de zmeură, respectiv pepite de ciocolată.
Înghețata se pune la rece, în congelator, unde este necesar să stea până a a doua zi.
Înainte de servire, se scoate, se lasă 4-5 minute, apoi, cu ajutorul unei linguri speciale, se porționează și se pune într-o cupă.
Se savurează cu ochii închiși!

TIPS-URI

1

Smantana naturala este mult mai buna si mai aerata decat cea vegetala, dar puteti alege dupa bunul gust. Cred insa ca smantana va face diferenta.

2

Nimic nu se compara cu aroma pastaii de vanilie, chiar daca nu are intensitatea pseudo chimicalelor din comert.

3

Alegeti zmeura proaspata, sanatoasa, fara urme de mucegai, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de zmeura si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cafea si portocale