Desert Inima lui Valentinu day

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Feb 2022 | 2224 vizualizari

 

M-am jucat si eu de Valentinu`day asta, asta ca sa nu ma plictisesc si pentru ca mi-a ramas niste crema de vanilie de la alt preparat si trebuia sa o valorific. Eu am Valentinu meu propriu si personal, care deja este satul sa i se zica cu ''lamultianiul'' cand de fapt nu este ziua lui..... In fine am facut o inima de ecler pe care am umplut-o cu creama de vanilie si glazurat-o fondant amestecat cu ciocolata nestle, am trantit si un decor cu zmeurici, sa fie si ceva rosu, sa nu ne deoache mosu`....:))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Inima de ecler
  • 125 g faina
  • 125 g unt 82% grasime
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 15 g amidon
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • fondant alb amestecat cu ciocolata nestle
  • zmeura
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Inima lui Valentinu day:

Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu laptele caldut, se aseaza castronul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se trage castronul de pe baia de abur si se adauga esenta de vanilie, se lasa la racit.

Inuma de ecler : Intr-o cratita se pune apa cu sarea, se aseaza pe foc, se adauga untul bucatele si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba , apoi se adauga faiana si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit amestecul, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Aluatul oparit l-am pus intr-un posh,pe o hartie de copt am format o inima din aluat, am nivelat , din restul de aluat am format cateva inimioare mici. A preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor, la inceput la foc iute, apoi am redus un pic temperatura si am lasat sa se rumeneasca frumos. Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat inima-n doua, am umplut cu crema de vanilie si am glazurat cu fondant si decorat cu zmeura. Si uite asa am bifat si Valentinu`day asta. Sa va fie cu iubire in fiecare zi posibila, dar nu in exces ca sa nu vi se aplece...:))))))))))))))))))))))))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Inima lui Valentinu day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

15.02.2022, 11:23

Sa va traiasca Valentinul! Delicios tort!

Rocsi 1

15.02.2022, 21:42

Sper ca a mai ramas si pentru mine ceva, ca stii ca eu iubesc eclerele, deci si aceasta inima!

mirela0911 1

20.02.2022, 10:20

La ora asta sigur nu a mai ramas nimic! Super arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie