Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 9 Dec 2019 | 2089 vizualizari

 

Un desert simplu, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj decongelat
  • 150 gr nuci
  • 30-40 grame stafide
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara:

Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place)

Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus.

Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de foitaj intr-o tava cu hartie de copt , le ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 25-30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se presara cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala (aluat facut la masina de paine)