Desert mini boccelute cu branza si merisoare

de mirela0911 in Dulciuri, 12 Mar 2018 | 2421 vizualizari

 

Au iesit tare bune, dar putine! Data viitoare fac portie dubla!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lg zahar
  • 1 ou
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 30 ml ulei
  • ~ 250-300 ml lapte
  • 250 g branza de vaci
  • 2-3 lg smantana
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g merisoare
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 ou pt uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini boccelute cu branza si merisoare:

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia.

In restul de lapte caldut se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce a dospit drojdia, se adauga oul, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna si laptele cate putin si se amesteca. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.

Intre timp se amesteca branza, smantana, zaharul, esenta si merisoarele. Se omogenizeaza bine totul.

 Se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire apoi se taie in patratele. Se pune pe fiecare patratica cate o lingurita din compozitia de branza apoi se impatura ca un plic, lipindu-se intre ele la capetele opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca cca 15 minute.

Se ung cu oul batut apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini boccelute cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti