Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

de Meea in Prajituri, 20 Apr 2019 | 3484 vizualizari

 

 Îmi cer scuze.... mii de scuze! Dar această delicioșenie ciocolatoasă, cea pe care o vezi în poze, este absolut divină! Atât de multă ciocolată, atât de delicioasă, atât de pufoasă, atât de suculentă, atât de orice exprimă un gust nemaipomenit! Trebuie să o încerci! Ai nevoie să fii fericită azi! De ce tocmai azi?
         Păi ia pune-te în pielea mea: o zi senină de primăvară, ora 14, încă destul timp pentru gătit și toate cele și, fără să vrei, ți se taie cheful de tot. De ce? S-A LUAT APA! Acum, pot trăi fără curent sau fără mașină, dar chiar fără apă înseamnă un chin pentru mine... Parcă fix în ziua aceea aveam nevoie de apă mai mult decât niciodată! Nu beau eu multă apă pe zi, dar atunci mi s-au uscat buzele... nu mai vedeam bine! Auzeam doar apă curgând... Îmi trebuia apă la orice! Aveam nevoie de apă și să respir, stii? Întotdeauna când nu mai ai ce ai avut, îți trebuie musai după aceea! Și am făcut și eu o prăjitură ca tot omul și s-a umplut chiuveta ca niciodată. Știau și vasele că nu e apă? Câte vase puteam folosi pentru o prăjitură ca aceasta? Parcă și în bucătărie am murdărit orice colțișor. Și apoi, același episod, te murdărești, fugi să te speli și nu e apă. Vrei să fierbi ceva și nu e apă. Ți-e sete și nu e apă. Parcă nici să rostești cuvântul „apă” nu mai poți ha! Ei bine, până la urmă a venit și apa, dar prea târziu! Deja mă obișnuisem fără....

 

INGREDIENTE

  • Negresa:
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 100 g ciocolată
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente topping:
  • budincă de ciocolată
  • fructe de pădure
  • fructe deshidratate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa ciocolatoasa cu budinca:

 

Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până când gălbenușurile s-au încorporat. Punem făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu mișcări ample de jos în sus.

Separat, mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Punem albușurile peste blatul cu cacao. Amestecăm ușor. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem bucăți de ciocolată pe deasupra. Următorul pas este foarte important! Am lăsat blatul la copt pentru exact 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit! Este foarte important să nu coaceți prea mult blatul, deoarece se va usca și nu va mai avea acea consistență ciocolatoasă. Bineînțeles că este absolut delicioasă negresa și simplă, dar eu am vrut să pun deasupra budincă de ciocolată și câteva fructe de pădure și fructe deshidratate. Nu trebuie să mai aștepți nimic, prăjitura ta delicioasă este gata!  

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

22.04.2019, 13:55

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 20:17

mmm delicioasa!

dantes 1

25.04.2019, 08:31

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska