Desert negresa cu fructe

de Caty in Prajituri, 24 Iun 2022 | 4088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • Un vârf de linguriță sare
  • 1 esență vanilie
  • 1 esență rom
  • 1 linguriță coaja rasa de portocala
  • 300-350g cireșe cărora le vom scoate samburii
  • Tava de copt cu dimensiunile 20cm pe 30cm.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu fructe:

Într-un vas, spargem oul și îl mixam cu zahărul și sarea. Continuam sa mixam după fiecare ingredient adăugat, după cum urmează: uleiul, laptele, esența, faina amestecată cu bicarbonatul, cacao, apoi coaja de portocala. Se amesteca cu mixerul sau putem folosi un tel de bucătărie.
Turnam compoziția in tava tapetata cu hârtie de copt, apoi asezam cireșele . Eu am presărat și fulgi de migdale.
Dam tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic pentru 35 minute. Putem face și testul cu scobitoarea(introducem o scobitoare in prăjitură și dacă iese curata, înseamnă că această este gata)
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem folosi in loc de cireșe: 3 mere curățate și tăiate cubulețe, 3 linguri cu gem sau nuca sfărâmată. Deasemenea putem presara deasupra nuca macinata in locul fulgilor de migdale sau doar zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu spuma de visine