Desert negresa cu rubarba si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 25 Mai 2017 | 2746 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta, am incercat cu fructe. Rubarba cu gustul ei acrisor, capsunele dulci si ciocolata i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.
"Retete pentru un picnic reusit" 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
  • 170 gr faina
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar de cocos
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 2 fire rubarba
  • 10 bucati capsuni + 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si capsuni:

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.

Lasam sa se raceasca putin ciocolata.

 Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem bucatile in tava, cat mai uniform. Capsunile spalate le impartim in jumate si asezam, din loc in loc.

 In ciocolata topita, adaugam zaharul de cocos (poate fi inlocuit cu zahar alb, 3 linguri ) si cate un ou, rand pe rand, amestecand dupa fiecare.

 Punem in compozitie faina, praful de copt si uleiul si omogenizam bine. 

Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam usor. 

Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si taiem prajitura in cuburi.

Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cosulete din foietaj cu crema de lapte