Desert negresa glazurata

de BakeUpArtist in Prajituri, 4 Iun 2017 | 2426 vizualizari

 

Aceste prăjituri sunt printre primele pe care le-am făcut de când mă știu. Există multe rețete, care mai de care mai gustoase, rapide, aromate. Varianta vegana am preparat-o acum ceva timp, și o puteți găsi aici. Astăzi am ales o variantă mai clasică, o rețetă care mi se pare perfectă: ies foarte moi, deloc uscate și cu gust intens de ciocolată.   

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g cacao
  • 1 ou
  • 180 g zahăr
  • 190 g făină
  • 125 ml iaurt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura

  • 50 ml apă
  • 70 g miere
  • 70 ml lapte condensat
  • 80 g zahăr
  • 80 g ciocolată amăruie
  • 1 linguriță gelatină granule
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa glazurata:

Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute.

Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat iaurtul și am adăugat amestecul peste ciocolată.

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea și le-am încorporat în compoziția cu ciocolată.

 Am tapetat tava cu hârtie de copt și am adăugat prajitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Recomand testul scobitorii.

Glazura

Întâi am hidratat gelatina în 25 de mililitri de apă, restul am pus-o pe foc mic împreună cu zahărul și mierea. Am lăsat să fiarbă 2 minute, după care am stins focul și am adăugat laptele condensat, ciocolata bucăți și gelatina hidratată. Am glazurat nergesele prin sită, fără a nivela.   

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013