Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine

de trifadalia in Prajituri, 25 Noi 2018 | 1876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de untura
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 2 bucati clementine
  • 420 gr smantana
  • 3 cani de faina
  • 1lingura ulei
  • 150 ml lapte
  • sare
  • 2 plicuri de zahat vaniliat
  • 100 grame de meriosare
  • 100 ml zeama de la un compot de visine
  • 1 lingura de cacao
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine:

Se storc cele 2 buc de clementine. Coaja lor se rade pe razatoarea cu gauri mici.

Zeama de la compotul de visine se incalzeste putin, apoi se pun in ea merisoarele sa se hidrateze, lasandu-le acolo pentru 10-15 minute. Cand sunt hidratate merisoarele ele se umfla absorbind zeama lasata din compot. 

Se pune untura intr-un castron impreuna cu sare si zaharul. Se amesteca energic pana la dizolvarea zaharului. Se pun ouale intregi amestecand din nou, coaja de la clementine, bicarbonatul stins cu zeama de la cele doua clementine, smantana, iar la urma cele 3 cani de faina. Se amesteca apoi din nou. 

Intr-un bol se pune cacaua si peste se toarna 3 linguri din aluatul rezultata, se amesteca si se da deoparte.

Aluatul fara cacao se toarna intr-o tava de copt de pune pe alocuri si din aluatul cu cacao, apoi se fac cu furculita cerculete pentru a se amesteca aluatul cu cacao cu cel fara cacao

Deasupra se adauga merisoarele hidratate, iar daca a mai ramas din zeama, se stropeste deasupta pandispanul si se pune la copt pentru 40 de minute. 

Cand este copt si racit, se pudreaza cu zahar vaniliat. 

TIPS-URI

1

se poate renunta la acea lingura de ulei, dar uleiul face acest pandispan mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu merisoare si coaja de clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

26.11.2018, 21:49

As servi cateva bucatele, ca este foarte bun!

dantes 1

27.11.2018, 13:40

Bun!

mihaelar63 1

03.12.2018, 12:54

Cand aud cuvantul merisoare imi sclipesc ochii ) Pe loc , fara sa ma gandesc , Doresc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine