Desert pasca cu ciocolata

de Xandrinne in Dulciuri, 11 Apr 2018 | 5067 vizualizari

 

Bunatati de Paste...
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina,
  • 100 g margarina/unt,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 ou,
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura: 8 oua,
  • 200 g finetti,
  • 4 linguri cacao,
  • 4 linguri faina,
  • cca. 200 ml lapte,
  • 300 g zahar,
  • 200 g unt,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata:

Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare.
Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru incorporare.

Compozitia rezultata am pus-o pe foc (pe baie de aburi), in timp ce amestecam cu telul am pus si faina amestecata cu cacaua, cate putin, amestecand continuu pentru incorporare dar si ca sa nu se lipeasca de vas crema.
Compozitia se subtiaza (un pic) cu laptele, turnat treptat. Am amestecat cu telul, cu grija, si am tinut pe baia de aburi pana s-a ingrosat umplutura, cam ca o budinca. Cand a fost gata am dat deoparte si am lasat sa se raceasca.

Ingredientele pentru aluat eu le-am pus in robot (untul/margarina se pune bucatele, iar praful de copt se amesteca cu faina, cernuta).

Se amesteca bine pana rezulta o bila de aluat, destul de lipicios.

Pentru copt eu am folosit o forma de tort, cu diametrul de 24 cm. Aluatul l-am intins cu mana, tapetand forma de tort (pe pereti am pus aluat cam jumatate din inaltimea formei). Forma de tort am uns-o, in prealabil, cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. (Cat am intins aluatul mi-am muiat din cand in cand degetele in putin ulei, pentru ca sa pot intinde foaia).
Dupa ce am pregatit aluatul am frecat untul (eu am folosit mixerul), dupa care am incorporat in unt, lingura cu lingura, crema racita.

Compozitia rezultata se toarna peste aluat, se niveleaza putin cu o lingura si se da la copt, cam 45-50 minute. Eu am verificat-o cu o scobitoare.
Nu am scos pasca din forma pana nu s-a racit.

TIPS-URI

1

Am copt pasca și în tavă dreptunghiulară, și în formă rotundă de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda