Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Dec 2020 | 4323 vizualizari

 

Sezonul asta la ''Chefi la cutite'' a fost unul in care para fiarta in vin a fost vedeta, pana aici nimic nou sub soare, de aici incepe beleaua ca am avut comanda serioasa de pere fierte-n vin. Asa ca varand-nevrand m-am apucat de fonfleuri, ca asa le zic eu la chestiile astea mai trendy-flendy.Am cautat mai multe retete pana m-am oprit la cea a lui chef Florin Dumitrescu, a fost mai pe placul meu, desi nu ma dau eu in vant dupa fonfleuri din astea ( a fost bun dar nu ceva sa ma faca sa zic ''mai vreau'') e un desert fin care merge servit la mese festive.Reteta era pentru 4 pere eu am facut la dublu.

 

INGREDIENTE

  • 8 pere mai tari
  • 300 g zahar dark brun- Dark Brown Sarkara ( din asta am avut eu )
  • 1 pliculet esenta vanilie bourbon finnesse Dr. Oetker
  • Vin rosu- am avut de doua feluri
  • 325 ml Rose demidulce
  • 750 ml Pinot Noir demisec
  • Frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca+ 2 pliculete zahar vanilat
  • Inghetata de vanilie
  • Pentru grisine crocante
  • 275 g aluat foitaj de la Lidl
  • zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca:

Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa poata sa stea frumos pe farfurie. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul brun-negru, am adaugat esenta de vanilie si vinul, am amestecat sa se topeasca zaharul, am asezat perele( sa fie acoperite de vin) apoi am pus la fiert, se fierb cca 40 min, para sa fie de consistenta perei  din compot.Cat au fiert perele am pregatit grisinele. Dupa cca 40 min am scos perele din vin , am lasat vinul sa fiarba pana am obtinut consistenta unui sirop.

 Grisine crocante : Am intins aluatul foitaj dupa ce l-am lasat sa se dezghete peste noapte, am presarat zahar brun, am presat un pic sa intre zaharul in aluat, apoi am decupat grisine, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am incins cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor, le-am lasat sa se rumeneasca frumos apoi le-am scos din tava si le-am lasat la racit.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu 2 pliculete de zahar vanilat, am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte tare, am lasat la frigider frisca pana am asamblat farfuria.

Asamblare : Am asezat pe farfurie para, am turnat sosul de vin, apoi am pus inghetata, frisca si grisine si cam asta a fost povestea perei fierte-n vin.Sa aveti pofta, mi-a placut sa le pregatesc. Ps. foarte bun siropul de vin...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.12.2020, 19:45

Ce le-ai aranjat, mai ceva ca la restaurant!

Bunica 1

22.12.2020, 08:53

Toate au un inceput,Cleme!Chiar si flonfleurile!))))

RuxyRux 1

22.12.2020, 18:30

Dar ce bine ai imbatat perele...arata senzational, imi imaginez gustul!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu pere si stafide