Desert placinta cu mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Noi 2017 | 3131 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 1 kg de mere
  • 1 lingura de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si scortisoara.

Aluatul de foietaj il taiem in felii, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam. Punem in tava, dar cu putin spatiu intre ele ca vor creste foarte mult si taiem portii de marimea dorita.

Dam la cuptor pentru 25 de minute sau pana cand sunt rumenite frumos.

Cand sunt gata, le pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Puteti alege orice umplutura doriti.

2

Aluatul foietaj se poate intinde in functie de cat doriti sa iasa de groasa foaia pentru placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie