Desert placinta cu mere, de post

de Lau in Dulciuri, 7 Aug 2021 | 1830 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg mere
  • 200 g nuca macinata
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 150-200 g zahar
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere, de post:

Merele le spalam dupa care le dam prin razatoare.Stoarcem 1/2 lamaie ,coaja rasa de lamaie,1 lingura scortisoara si am adaugat intr-o cratita care am pus pe foc sa se caleasca putin.Lasam sa se  raceasca bine dupa care amestecam cu nuca.

Intre timp pregatim foile cate 2 care le ungem cu putin ulei,adaugam umplutura pe ici colo,nu trebuie sa fie egale ca vom plia foile ca un eventai,

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,repetam pana terminam foile si umplutura.

Daca dorim putem adauga niste nuca deasupra si dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Daca rezistam tentatie o lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a o felia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rubarba si mere