Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2018 | 4979 vizualizari

 

Deliciu de toamna! :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 375 gr. faina patiserie( plus o mana, doua pentru infainat suprafata de intins)
  • 125 gr. zahar brun
  • 200 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou mediu
  • 10 gr. drojdie proaspata desfacuta in 3 linguri pline de apa
  • vanilie
  • un praf bun de scortisoara

Umplutura:

  • 2 gutui mari
  • 10 mere mari( ionatane)
  • 175 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • vanilie
  • scortisoara( o lingura)
  • 1 lingura de gris
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit:

Blatul:

Untul rece taiat cubulete se amesteca intr-un vas larg( lighenas) cu oul, faina, zaharul, drojdia lichefiata in 3 linguri apa, vanilia si scortisoara si se framanta un aluat rapid (3-5 minute, depinde de indemanare), se infoliaza si se pune la frigider.

Umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si se razuie intr-un vas mare, apoi si gutuile se spala si se razuie.

Intr-o cratita la foc mic, se pune untul( 100 gr.) cubulete impreuna cu zaharul si cand acesta s-a topit, se adauga merele si gutuile, vanilia si scortisoara si se amesteca, se tine pe foc amestecul in jur de 5 minute, apoi se trage vasul si se lasa la racorit.

Cat timp umplutura se mai raceste, se pune aluatul, pe care il impartim in prealabil in doua bucati aproximativ egale, la congelator in jur de 8 minute.

Tava se unge cu unt, se razuie prima bucata de aluat, se asaza usor cu mana, desupra se presara cam o lingura de gris.

 Se adauga umplutura de mere si gutui si se niveleaza cu o spatula, la final se razuie deasupra peste umplutura direct, bucata ramasa de aluat.

Placinta se tine la cuptorul incins la 180 de grade C, timp de 35 maxim 40 de minute.

Cand se raceste placinta, se presara deasupra zaharul pudra si se portioneaza dupa dorinta.

Placinta se pastreaza la rece.

Pofta buna la deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere de vara