Tarta multifructe

de silvi0ara in Prajituri, 16 Iun 2010 | 1698 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat  
  • 300g faina  
  • 100g zahar  
  • 200g unt rece  
  • 1 galbenus ou  
  • 1 lingura apa rece  
  • o prize sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Crema  
  • 1 litru lapte  
  • 5 galbenusuri  
  • 5 linguri zahar  
  • 4 linguri amidon de porumb  
  • 4 plicuri zahar vanilat  
  • 75g unt  
  • 3 piersici  
  • 3 caise  
  • 5 capsuni  
  • 6-7 cirese  
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta multifructe:

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga galbenusul si apa rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.

Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .

Intre timp pregatim unplutura. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.Eu am folosit piersici pe care mai intai le-am oparit in apa cu zahar ca sa se poate curate mai bine pielita de pe  ele,apoi le-am taiat felii subtiri.Caisele le-am folosit neoparite,taiate tot felii subtiri,capsunile taiate si jumatati de cirese.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta multifructe 37619
retete culinare - Tarta multifructe 37620

COMENTARII (13)

silvi0ara 1

17.06.2010, 11:13

Nu am dispartut,am fost plecata la mare intr-o vacanta tare frumoasa.
Abia,am revenit,asa ca o sa incep iar sa gatesc,desii pe caldurile aste nu prea imi vine.

Sylvia 1

17.06.2010, 11:15

Ador tartetele tale Toate furculitele din lume, este minunata !

silvi0ara 1

17.06.2010, 15:37

Multumesc mult Sylvia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: