Desert placinta dobrogeana

de -Licurici- in Dulciuri, 8 Mar 2019 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • Pentru aluat:
      • 200 g faina + suplimentar
      • 2 oua;
      • un praf de sare;
      • 60g unt.
    • Pentru umplutura:
      • 300g branza de vaci;
      • 2 oua;
      • 2 linguri smantana;
      • 5 linguri zahar tos;
      • un pliculet zahar vanilinat Dr. Oetker;
      • 2 linguri gris;
      • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala;
      • un praf de sare.
    • Suplimentar:
      • 50 g unt (pentru uns tava si deasupra placintei);
      • 2 linguri zahar brun.

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana:

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.

 Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire.

Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul cat se poate de bine, apoi se impaturesc in 3, se acopera cu foaie de prospetime si se baga in frigider pentru alte 30min.

La fel se procedeaza si cu celelalte 2 foi.

Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele si se lasa putin la rece.

Foile se intind subtire.

Se unge cu unt o tava, se pune prima foaie, umplutura si a 2-a foaie.

Ultima foaie se inteapa cu furculita din loc in loc, apoi se unge cu unt topit si se presara zahar brun pe deasupra.

Se baga la cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 35-40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged