Desert prajitura Creme Ole

de trifadalia in Prajituri, 22 Oct 2020 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Ingrediente pentru crema:
  • 300 ml lapte rece
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie
  • Ingrediente glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Creme Ole:

Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, fiecare in alt castron. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat cu mixerul pana cand spuma se intareste ca la bezea. Se adauga apoi zaharul si se continua mixarea albusurilor. Peste ele se adauga apoi galbenusurile mixand mai departe. Se adauga si bicarbonatul peste care am adaugat putin otet, apoi se pune si plicul de Creme Ole de ciocolata. Compozitia se pune intr-o tava de copt in care se pune hartie de copt si se coace pentru 30 de minute.

Dupa coacere se lasa la racit.

Intre timp pregatim crema astfel:Intr-un bol se pune frisca impreuna cu laptele si cu Creme Ole de vanilie mixand aproximativ 1 minut, apoi inca 2 minute la viteza mai mare pana cand crema devine tare. Aceasta crema o intindem peste blatul copt si racit. apoi pregatim glazura. 

Intr-un bol se pun ingredientele pentru glazura si se dau la cuptorul cu microunde pentru 1 minut pana se topeste ciocolata. daca nu este topita dupa un minut cand se si amesteca in ea se mai lasa .

Se invarte pana la omogenizarea ingredientelor si se lasa putin la racit sa se mai domoleasca apoi se toarna peste crema si se intinde cu mare grija. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Creme Ole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie