Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Mar 2020 | 4324 vizualizari

 

Prea multe albusuri si deja am congelatorul plin de ele, asa ca le-am facut felul intr-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu albusuri si dulceata de cirese amare ( tava 24/32 cm )
  • 10 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 215 g nuca macinata
  • 180 g faina
  • 1/2 borcan cu dulceata de cirese amare ( borcan de 400 g)
  • Sirop
  • sirop de cirese amare diluat cu apa
  • Crema
  • 300 g smantana dulce pentru frisca, 30 % grasime
  • 180 g lapte condensat caramelizat
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri ness granulat
  • decor
  • aschii de ciocolata
  • ness granulat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness:

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si nuca si amestecam de jos in sus cu miscari lente, la final adaugam dulceata si omogenizam compozitia. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam  si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 30 min, se face testul scobitorii apoi se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit se sectioneaza in 3 parti aproximativ egale.

Crema : In bolul robotului punem smantana dulce, mascarponele, laptele condensat si ness-ul si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Asamblare : Asezam prima parte de blat si o insiropam, apoi intindem o parte din crema, peste crema asezam partea a doua de blat si o insiropam foarte putin, peste intindem un strat de crema, peste crema punem al treilea blat, pe acesta nu-l mai insiropam, intindem restul de crema si decoram cu aschii de ciocolata si presaram granule de ness. Se da la rece pana a doua zi cand se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.03.2020, 17:18

Cleme, ai sters modul de preparare chinchi si nu am apucat sa-l vad? Sa-mi trimiti si mie praji din asta buna!

deyutzky 1

11.03.2020, 17:23

ce faina e!

dantes 1

13.03.2020, 08:20

Delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni