Desert prajitura cu foi de napolitana

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 3209 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 100 g fructe confiate
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 500 g lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Crema

Intr-o cratita, adaugam faina, zaharul, galbenusurile si adaugam treptat laptele caldut, amestecand continuu.

Punem cratita pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa o budinca, la final, adaugam untul taiat cubulete (la temperatura camerei), amestecam pana ce se omogenizeaza (se topeste) esenta, amestecam si adaugam folie alimentara deasupra, lasam sa se raceasca foarte bine.

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si fructele confiate, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Ansamblare

Pe un plato/ tava, asezam prima foaie de napolitana (cat este blatul, taiem surplusul), adaugam 1/2 crema, blatul - restul de crema si ultima foaie de napolitana. Punem o greutate deasupra si dam la rece, cateva ore.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

22.04.2017, 06:26

Buna!

Burada-GlinischiIonela 1

13.10.2019, 17:48

Reteta nu pare completa. Zaharul nu este mentionat in ingredientele blatului dar la mod de preparare a lui este, si invers cu esenta )

Lau 1

14.10.2019, 20:35

Burada se mai întâmplă să uităm sau să greșim,6 linguri de zahar am folosit și esența se adaugă când adăugăm faina

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Treccia Russa