Desert prajitura cu gris, de post

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2020 | 4534 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr gris
  • 100 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa carbogazoasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate)
  • Pt sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gris, de post:

In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si ulei si omogenizam .

Eu am adaugat in compozitie: coaja de portocala confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine fara sambure din compot.

Omogenizam totul si turnam in tava.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pana cand prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor, daca scobitoare iese curata, prajitura noastra este gata. Are nevoie de aproximativ 30 minute ca sa fie gata. 

Siropul il preparam astfel: incalzim apa si amestecam in ea mierea.

Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul.

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate aroma cu ce esente doriti

2

este o prajitura dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris, de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lamaita