Desert prajitura cu mere si bezea

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Oct 2018 | 7432 vizualizari

 

Ma gandeam de mult timp sa pregatesc o prajitura cu mere si bezea, asa ca am pus mana pe treaba. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana  https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-cu-mere-si-bezea-83243.html si vreau sa va spun ca a iesit o prajitura foarte buna. La aluat am mai rotunjit unele cantitati ale ingredientelor si am adaugat un plic de zahar vanilat, iar la umplutura am folosit zahar normal si nu am folosit zeama de lamaie si untul.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon (8 g)
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se evapora toata zeama lasata de ele, se ia tuciul de pe foc si se adauga scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se incepe pregatirea aluatului: galbenusurile se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, uleiul, faina cernuta si praful de copt si se mixeaza. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Cand blatul este aproape copt, se adauga merele calde peste el. Se pregateste rapid bezeaua, mixand albusurile cu un oraf de sare, apoi cu zaharul. Se pune bezeaua peste mere si se introduce prajitura din nou la cuptor pana cand este rumenita frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete