Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie

de oanapl in Prajituri, 29 Oct 2019 | 3473 vizualizari

 

Daca tot e sezonul merelor, m-am gandit sa pregatesc o prajitura. Pentru aceasta prajitura delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Merisor, careia ii multumesc de idee si o pup :-*
Eu am folosit mere in loc de pere si am pus mai putin zahar. 
Va invit sa incercati si voi reteta deoarece este delicioasa. E a doua oara cand o pregatesc in ultima perioada si a fost foarte apreciata de intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 375 g faină
  • 50 g zahăr
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de mere:
  • 2 kg mere (au rămas 1,3 kg mere curățate)
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 120 g smântână
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie:

Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se înmoaie. Se adaugă scorțisoara și se amestecă.

În funcție de cât sirop se formează, adăugi amidon. Eu am adăugat 1 lingură cu vârf. Omogenizezi compoziția și o lași să se răcească.
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul și sarea și adăugi untul topit, amestecând intens până la omogenizare. Vei obține un aluat nisipos ca și cel de crumble. 

Amesteci brânza cu zahărul, smântâna,esența și cele două ouă. În funcție de consistența amestecului, adăugi amidon sau griș. Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon.

 Asamblezi prăjitura cu mere și cremă de brânză cu vanilie într-o tavă de 35x25 cm.
Tapetezi tava cu hârtie de copt, apoi întinzi în tavă 3/4 din aluat, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întinzi merele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmi aluatul oprit.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește prăjitura.
Lași, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere