Desert prajitura cu prune

de dantes in Prajituri, 17 Oct 2020 | 2161 vizualizari

 

O prajitura simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • prune 500 g
  • faina 250 g
  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 50 ml
  • esenta de vanilie 5 ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.

Se incorporeaza galbenusurile in bezea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca cu miscari lente de jos in sus.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna amestecul in tava, se niveleaza cu o spatula si se pun deasupra prunele apasand usor.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si mere