Desert prajitura "Furtuna in desert"

de miremirc in Prajituri, 25 Apr 2011 | 149015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa clocotita
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Blat 2 :
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • Crema 1 :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • Crema 2 :
  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 ciocolata cu lapte milka
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Furtuna in desert":

Blat 1: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25x39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

Blat 2: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25x39 cm).

Crema 1: Mixam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana obtinem o crema, pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.

Crema 2: Fierbem o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca.
Amestecam apoi cele doua creme.

Glazura: Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si laptele si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam putin sa se raceasca si turnam deasupra peste prajitura.

Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 crema- blat 2- 1/2 crema- 1/2 blat 1- glazura.

Lasam prajitura la frigider cateva ore, apoi o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Furtuna in desert"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Panacris 1

21.02.2018, 19:51

Pffff, cum de am ratata minunăția asta de furtună în desert sau deșert??? Diacriticele astea, bată-le vina

AndaDarko 1

21.02.2019, 18:47

astazi am incercat-o si eu...hmmm o bunatate

ManuelaPetrescu63 1

14.12.2020, 22:29

Marimea tavii, va rog !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata alba si nuci caramelizate