Desert prajitura mexicana cu ananas

de Catalina L in Dulciuri, 4 Iun 2017 | 3472 vizualizari

 

Prajiturile cu ananas sunt foarte apreciate in América de Sud.
Este normal, a fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului.
Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.
Am utilizat 1/3 de ananas proaspat (cumparat de la piata curatat si fara cotor) si o mica conserva cu felii de ananas.
O sa vedeti de ce !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/prajitura-cu-ananas-mexicana.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 100 g de zahar
  • 100 g de unt topit si racit
  • 2 linguri de smantana
  • 3 oua
  • 1 conserva de de 220 g cu felii de ananas in sirop
  • 1/3 de ananas proaspat ( curatat si fara cotor)
  • cateva cirese confiate
  • 20 g de zahar
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura mexicana cu ananas:

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.

Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar.  

Puneti feliile de ananas si o cireasa in mijlocul lor.

Deschideti conserva, pastrati siropul si taiati feliile de ananas in bucatele. Incorporati-le in compozitia prajiturii si varsati-o peste ananasul proaspat.

Puneti in cuptorul incalzit si coaceti timp de 20 minutes la 210°C .

Scoateti din cuptor, rasturnati prajitura si insiropati-o cu siropul pastrat.

Lasati sa se raceasca, decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura mexicana cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba