Desert prajitura pentru El si Ea

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Mai 2018 | 3350 vizualizari

 

Azi a fost cu cocos....tortul fiind cadou, am zis sa fac ceva si pentru noi tot cu cocos si altele....pentru ca nu-mi place sa ramana ingrediente, musai sa le folosesc. Si daca ma gandesc eu mai bine merge la fix pentru un picnic in doi.....hai pentru mai multi......''Picnicul Bucatarasilor ""

 

INGREDIENTE

  • Blat - tava 16/20 cm
  • 3 oua mai mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri faina
  • 25 g unt topit
  • Crema
  • 40 g ciocolata alba
  • 75 ml lapte cocos
  • 25 g zahar pudra
  • 60 g nuca cocos fulgi mai mari
  • 100 ml frisca lichida batuta spuma
  • Decor bomboane Raffaello
  • krant de migdale nu foarte mult doar de contrast.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pentru El si Ea:

Blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit si racit. Am adaugat faina si migdalele macinate si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat amestecul in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzitl a 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca, apoi am taiat blatul pe jumatate, nu l-am sectionat, am obtinut doua bucati  egale. 

Crema: Intr-o cratita cu fund dublu am pus ciocolata, laptele de cocos, zaharul si nuca de cocos si am pus cratita pe foc, am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit si compozitia s-a ingrosat. Am lasat sa se raceasca, apoi am incorporat frisca batuta spuma.

Asamblare : Pe un platou am asezat prima bucata de blat si am intepat-o cu furculita, apoi am insiropat-o cu lapte de cocos am intins o parte din crema, am nivelat si am pus deasupra a doua bucata de blat insiropata cu lapte de cocos, peste care am intins restul de crema, imbracand si marginile prajiturii. Am ornat cu bomboane Raffaello si putin krant de migdale, sa fie un pic de contrast intre alb si maro.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pentru El si Ea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava