Desert salam de biscuiti cu ciocolata

de ela in Dulciuri, 26 Apr 2019 | 25533 vizualizari

 

Dupa secole,am venit si eu cu o reteta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti petit
  • 200 gr ciocolata cu lapte de menaj
  • 1 plic zahar cu aroma de rom dr Oetker
  • 1 lingura cu zahar cu aroma de rom dr Oetker
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pachet de unt sau margarina pentru prajituri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu ciocolata:

O jumatate din biscuiti ii sfaramam cu mana bucati mici, iar restul ii trecem prin robot, nu foarte fin, mai grosier.
Ciocolata o punem intr-un bol si o topim la microunde (sau pe baie de aburi), cat sa devina cremoasa.
Untul il taiem cubulete si il punem la fel, intr-un bol si il dam cateva clipe la microunde, cat sa se inmoaie.
Intr-o craticioara, punem apa cu zaharul, zaharul cu arome, amestecam bine si lasam sa dea un clocot, apoi adaugam laptele si smantana pentru frisca si omogenizam bine.Punem cacaua si amestecam bine. Adaugam ciocolata. Apoi untul si amestecam pana se topeste tot untul. Adaugam nuca de cocos.

Compozitia o rasturnam peste biscuiti si omogenizam bine totul.

Punem in folie dand forma de salam sau intr-o tava de chec tapetata cu folie de prospetime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash