Desert salam de biscuiti- de post

de mihaelar63 in Dulciuri, 10 Dec 2018 | 3515 vizualizari

 

Ceva dulce. Ceva simplu. Ceva bun !!!!
,,Reteta romaneasca "

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti simplii piknic
  • 100 gr pudra cacao
  • 100 gr cirese confiate
  • 100 gr cuburi citrice confiate
  • 100 gr cuburi fructe diverse confiate
  • 10 caise uscate
  • 4 linguri dulceata de cirese intregi
  • 1 margarina Rama [250 gr]
  • 1 cana miez nuca
  • 1 esenta rom Jamaica
  • 1 cana apa calduta sau zeama de compot 
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti- de post:

  1.  Biscuitii se sfarma bucati.
  2. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care l-am lasat bucati mai mari.
  3. Caisele uscate se pun la hidratat in putina apa calduta.
  4. Apa calduta va grabi hidratarea caiselor uscate.
  5. Miezul de nuca se opareste cu apa clocotita. Se lasa 10 minute si apoi se scurg si se taie bucati mai mici.
  6. Prin oparire, miezul de nuca va fi mai gustos si mai putin amarui. In timp semintele si miezul de nuca pot dezvolta anumite microorganisme nedorite.
  7. Intr-un bol mare puneti biscuiti, dulceata de cirese intregi si cacao, turnati usor apa calduta.
  8. Adaugati margarina si esenta de rom si amestecati. Daca este necesar si amestecul pare prea tare se mai pune putina apa.
  9. Eu nu am mai pus zahar, fructele confiate au fost suficiente de dulci.
  10. La sfarsit se incorporeaza  nucile, caisele si fructele confiate.
  11. Se imparte compozitia obtinuta in 3-4 parti si se impacheteaza in folie de nailon, sub forma de batoane.
  12. Dati salamul de biscuiti la rece cateva ore.
  13. Se taie inainte servire.

                                   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Apa calduta va grabi hidratarea caiselor uscate.

2

Prin oparire, miezul de nuca va fi mai gustos si mai putin amarui. In timp semintele si miezul de nuca pot dezvolta anumite microorganisme nedorite.

3

Eu nu am mai pus zahar, fructele confiate au fost suficiente de dulci.

4

Apa sau zeama de compot poate fi inlocuita cu lapte de cocos sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti- de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti-sandwich cu ciocolata