Desert salam Molotov

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 5699 vizualizari

 

Pentru ca inceputurile mele pe Bucataras se leaga de un anumit ''Salam ucigas'', desi cei care au mancat din el pe parcursul timpului scurs pe Bucataras inca misca sunt verzi..... ce mi-am zis eu la ceas aniversar , 10 anisori simpatici ai Bucatarsului sa vin cu ceva Exploziv....Salamul Molotov......La Multi Ani, Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt sa fie sa se ajunga la toata lumea....
  • 1,500 kg biscuiti populari
  • 1,200 kg rahat colorat
  • 360 g stafide aurii si brune
  • 1/2 kg zahar
  • 250 ml apa
  • 200 g cacao
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 200 g ciocolatra neagra Fine Care
  • 500 g alune prajite
  • 1,250 KG margarina rama
  • 200 ml lichior cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam Molotov:

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator, punem rahatul taiat, biscuitii maruntiti, alunele taiate, stafidele si amestecam bine . Separat intr-o oala de inox punem zaharul, cacao, ciocolata bucatele, apa si amestecam, apoi punem oala pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul si ciocolata sunt topite si da intr-un clocot, se adauga lichiorul de cafea si la final tragem de pe foc si adaugam margarina taiata bucatele marunte. Amestecam bine pana se topeste margarina, acest amestec il turnam peste biscuiti. Incorporam bine amestecand de cateva ori, lasam cca 10 min sa intre crema-n biscuiti apoi ne apucam sa formam salamul pe celofan, rulam strans si legam la capete, depozitam salamul la frigider si e bine sa-l lasati 2-3 zile pana sa-l taiati, cu cat sta mai multe zile la rece cu atat este mai bun. Sa aveti explozie de bucurie si fericire cu La multi ani, Bucataras dragalas !

PS. Mi-au iesit 10 buc de salam, cca 650 g( plus sau minus ) pe bucata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam Molotov" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata